Gå till innehållet

Guiden: Wang Shu på Louisiana och mätverktyg för social hållbarhet

Arkitektparet Lu Wenyu och Wang Shus visioner på Louisiana, konferens i Stockholm om hur sociala aspekter kan infogas planeringen och spännande arkitekturföreläsningar på Stockholm Furniture & Light Fair. Det är Arkitektens tre utvalda tips för de kommande veckorna.

Kinesisk verkstad

9 feb till 30 april UTSTÄLLNING. Wang Shu är först ut när Louisiana i Köpenhamn porträtterar arkitekter som arbetar med lokala och globala utmaningar. Utställningen är formgiven av Amateur Architecture Studio som Wang Shu driver tillsammans med sin fru Lu Wenyu. Parets vision är att låta spontanitet, tillgängliga material och lokal kultur och byggnadstradition ligga till grund för arkitekturen. På Louisiana utanför Köpenhamn.

Socialt och hållbart

7 till 8 feb. KONFERENS. Hör hur den sociala aspekten kan bli en naturlig del i planeringen och diskutera hur samverkan kan ske inom kommunen och se mätverktyg för social hållbarhet under Social hållbarhet i samhällsplaneringen. Exempel från dialogprocessen i Näckrosparken i Solna och socialt hållbarhetsarbete i Kungälv är på programmet. På Kungsvalvet i Stockholm.

Note Design står bakom Designbaren 2017.

Note Design står bakom Designbaren 2017.

Mötesplats för design

7–11 feb MÄSSA. Spanske designern Jaime Hayon är hedersgäst och Note Design gör Designbaren på årets Stockholm Furniture & Light Fair. Bland montrarna blir det också föreläsningar och debatter med bland andra Dorte Mandrup, Marie Hesseldahl Larsen från 3XN och Torleif Falk, ny stadsarkitekt i Stockholm. Sveriges Arkitekter bidrar med en utställning om träarkitektur och släpper sin senaste branschrapport.

Mer att läsa