Gå till innehållet

Guiden: Urbana barriärer och konstens kraft

En film om samspelet mellan juridisk och fysisk arkitektur i fyra gränsstäder, en föreläsning om Statens konstråds satsning på miljonprogrammet, yrkesseminarier på trädgårdsmässa och Business Arena i Göteborg och Malmö. Det är Arkitektens bästa kalendarietips just nu.

Gränsstadens godtycklighet

Från 8 april tillsvidare Utställning. Med bas i museets samlingar beskriver Korsvägar historien som nätverk. Ett av de nya verken är filmen Borderline av landskapsarkitekten Johanna Bratel om samspelet mellan juridisk och fysisk arkitektur i fyra gränsstäder, bland dem SanDiego/Tijuana. På Världskulturmuseet i Göteborg.

Konsten att berika staden

4 april SEMINARIUM. De kommande två åren står miljonprogrammet i särskilt fokus för Statens konstråd genom regeringssatsningen Konst händer. Nu ordnar Arkitekturens vänner ett seminarium där projektledaren Lena From berättar om satsningen, rubriken är Social hållbarhet i staden – en komplex konst. På Arkdes i Stockholm.

På mässan Nordiska trädgårdar blir det bland annat föreläsning om kommersiell odling i staden.

På mässan Nordiska trädgårdar blir det bland annat föreläsning om kommersiell odling i staden.

Yrkestips på trädgårdsmässa

6-9 april MÄSSA. På temat ”Frodigt är roligt” ska Nordiska trädgårdar inspirera den odlings- och trädgårdsintresserade allmänheten. Under de två sista dagarna blir det också yrkesseminarier för branschen, bland annat om skötsel av historiska trädgårdar och kommersiellt jordbruk i staden. På Stockholmsmässan.

Mötesplats för samhällsbyggare

6 april och 20 april KONFERENSER. Business Arena är en storskalig mötesplats för samhällsbyggandsbranschen med ett fullspäckat program. I Göteborg på Svenska mässan diskuterar Tengboms Janica Wiklander med flera ytterstadens utsikter. I Malmö Live utlovas ett ökat fokus på den danska marknaden.

Mer att läsa