Gå till innehållet

Guiden: Upp- och nervänd värld öppnar på Kulturen

I veckan invigdes en lekutställning i Lund som ritats utifrån Alice i underlandets säregna universum.
– Jag började direkt tänka på olika skalor, eftersom Alice krymper och förstoras om vartannat, säger utställningens formgivare Heidi Saikkonen.

Lek som Alice i underlandet

Till februari 2019 UTSTÄLLNING. Hon hamnar i ett hav av tårar, träffar en fjärilslarv och spelar krocket med flamingos. I lekutställningen Alice i underlandet kommer besökarna känna sig små och stora om vartannat, precis som Alice i Lewis Carolls saga. Målet med formgivningen och flödet i rummet är att barnen ska få upptäcka lite i taget. Som den gigantiska fåtöljen, kaninens lilla hus eller det uppdukade tepartyt. På Kulturen i Lund.

Socialt bostadsbyggande i fokus

14 mars KONFERENS. Med utgångspunkt i den kommunala planprocessens många utmaningar och målkonflikter fokuserar halvdagskonferensen Dags för ett socialt hållbart byggande på den sociala dimensionen i planprocessen. Föreläser gör bland andra kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka, civilminister Ardalan Shekarabi och Jonas Nygren, regeringens särskilda utredare för Delegationen mot segregation. På Subtopia i Botkyrka.

Många vinklar på bostadsfrågan

22 -23 mars KONFERENS. Med över sextio seminarier på två dagar avhandlar Bostadsforum en mängd aspekter på bostadsfrågan. Bland annat blir det samtal om hur bostadskvarter kan utformas utifrån människors behov och om innehållet i den nationella arkitekturpolicyn. På Clarion hotell i Stockholm.

Mer att läsa