Gå till innehållet

Guiden: Ungas perspektiv på staden och ny miljölagstiftning

Den senaste forskningen om barn som medskapare i planeringen, två heldagar om miljöbalken och kraven vi behöver ställa för ett giftfritt byggande. Arkitektens tipsar om tre matnyttiga seminarium och konferenser som är på gång.

Barnens delaktighet i planeringsprocessen

23 mars SEMINARIUM. Delaktighet, dialog och medskapande. Populära begrepp som handlar om att involvera människor, både vuxna och barn, i planeringen och utvecklingen av de miljöer och produkter de ska använda. Seminariet Barn som medskapare fokuserar på den senaste forskningen kring de ungas perspektiv. Det blir föreläsningar om barn som medforskare, spel som dialogverktyg och skolans ansvar. På Chalmers i Göteborg.

Lagstiftat om miljön

23 mars – 24 mars KONFERENS. Nyheter inom miljölagstiftningen under 2017 och bostadsmålets inverkan på miljön, det och mer diskuteras på Miljöbalksdagarna som arrangeras av Naturvårdsverket. Målgruppen är de med tillsyn på kommuner och länsstyrelser samt den med miljöansvar på sitt företag. På Münchenbryggeriet i Stockholm.

Hälsosam arkitektur

29 mars KONFERENS. Vad behöver samhället, företagen och forskarna göra för att nå en giftfri miljö? Och kan digitalisering, kravställning, nya förhållningssätt och förbättrade processer lösa byggsektorns miljöproblem? Vägen till giftfritt byggande av Svenska miljöinstitutet utlovar svar på frågorna. I Näringslivets hus i Stockholm.

Mer att läsa