Gå till innehållet

Guiden: Ungas idéer tema på Mipim

Dagens unga har en stark samhörighetskänsla och vill ha mer mänskliga, hållbara och smarta städer. Det menar en av huvudtalarna på årets upplaga av Mipim. Här är Arkitektens tips på kommande events.

Ungas idéer tema på Mipim

13-16 mars MÄSSA. Till fastighetsmarknadens glassigaste mässa kommer i år utställare från över 100 länder och drygt 360 personer kommer att föreläsa. En av dem är den amerikanska aktivisten Adora Svitak som vill utmana fastighetsbranschen att ta större hänsyn till vad den unga generationen vill ha, vilket också är ett av mässans teman. Men skälet till att de flesta åker till Mipim är förstås inte föreläsningarna – utan nätverkandet. På Palais des festivals i Cannes.

Spanar på nyproduktion

14 feb KONFERENS. Under Stora bostadsdagen kommer ett antal politiker, tjänstemän och arkitekter att diskutera marknadsläget, utmaningarna och möjligheterna på bostadsmarknaden. Framtidens nyproduktion och smarta hem är två av ämnena. På Clarion hotel sign i Stockholm.

En av formgivarna som valts ut till Ung svensk form är Björn Friborg med skulpturen Implosion.

Nya formgivare visar sina alster

8 feb-18 mars UTSTÄLLNING. Vad är på gång bland dagens unga designer? Det är återigen dags för priset Ung svensk form samt utställningen med samma namn, som kommer att visa såväl produktdesign som konsthantverk. På Arkdes i Stockholm.

Mer att läsa