Gå till innehållet

Guiden: Unga röster om mellanförskapet

Unga konstnärer sätter ord på sina erfarenheter av mellanförskapet – där kulturer och språk möts och blir till nya – i dagens globaliserade och segregerade rum. Om det handlar Tredje rummet, en av tre intressanta utställningar i vinter som Arkitekten kan tipsa om.

Konst om nya identiteter

Till 18 februari. UTSTÄLLNING. Tredje rummet inspireras av Homi K Bhabhas begrepp “The third space” som beskriver en plats där kulturer influerar varandra och skapar nya identiteter, ett slags motsägelsefullt tillstånd i att vara både innanför och utanför. De medverkande konstnärerna har arbetat genom Residence Botkyrkas program och Din kulturtidskrift. På Botkyrka konsthall i Stockholm.

Daniel Rybakken utforskar hur vi påverkas av dagsljuset.

Dagsljus och det undermedvetna

Till 18 feb UTSTÄLLNING. Daniel Rybakken, norsk ljus- och möbeldesigner, undersöker vad ljus gör med människors undermedvetna, hur vi påverkas av dagsljus och hur rum kan förändras med ljus. Flera verk om upplevelser av rum och ljus visas på Daylight and objects. På Göteborgs stadsbibliotek.

Ivan Baan är en av fotograferna vars bilder visas i utställningen City struck.

Foton av hur vi skapar platser

Till 28 feb UTSTÄLLNING.  Ibland används inte byggnader och platser som vi tänkt. Vi formar staden men sen formar staden oss. Detta skildras i fotoutställningen City struck som visar bilder av kända arkitekturfotografer som Anne Prytz Schaldemose och Iwan Baan. På DAC i Köpenhamn.

Mer att läsa