Kultur

Guiden: Superstudio i Rom och biennal i Rotterdam

22 april 2016

Tips på utställningar i helgen och veckan.

Annons
Foto Superstudio

På Maxxi i Rom visas en omfångsrik utställning om det konceptuella arkitektkollektivet Superstudio.

Superstudio på djupet

Till 4 sept UTSTÄLLNING.  För femtio år sen curerade de en utställning ihop på ett galleri i toscanska Pistola. Nu uppmärksammas det konceptuella arkitektkollektivet i Superstudio. 50 years of Superarchitettura; en platsspecifik installation och omfångsrik utställning. På Maxxi i Rom.

 

Codesign har i samarbete med KTH undersökt Europas gränser. Illustration: Codesign

Annons

Undersöker Europas gränser

Till 28 april UTSTÄLLNING. De fysiska gränser som nu växer fram mellan Europas länder är motsatsen till den mänskliga och inkluderande arkitektur som egentligen behövs. Det menar Codesign Research Studio som i samarbete med ABF Stockholm och KTH Arkitekturskolan skapat Body & Border, en utställning som analyserar dessa gränser i fullskalig ritning, text och modell. I ABF-huset i Stockholm.

 

Arkitekturbiennalen i Rotterdam fokuserar på relationen mellan arkitektur och ekonomisk utveckling.

Arkitekturbiennalen i Rotterdam fokuserar på relationen mellan arkitektur och ekonomisk utveckling. Foto: Megan King Foto: Megan King

Biennal om socialt driv

Från 23 april till 10 juli BIENNAL. På årets upplaga av Architecture Biennale Rotterdam är relationen mellan arkitektur och ekonomi central.  Enligt arrangörerna bör framtidens ekonomi ledas av en social agenda med omsorg om natur och människa. Den arkitektur som visas ska möjliggöra den utvecklingen.

Samtiden genom bostadshistorien

Till 8 jan 2017 UTSTÄLLNING. Nu är den invigd: Bo nu då: Bostadsfrågor och svar under 99 år, curerad av Dan Hallemar och formgiven av Spridd. Bostadsutställningen utgår ifrån Arkdes samlingar där stora delar av den svenska bostadshistorien är samlad. Genom historien är tanken att dagens situation och bostadspolitik ska bli förståelig. På Arkdes i Stockholm.

Annons

Rebecka Gordan

Relaterade artiklar:

Gå till nästa artikel