Gå till innehållet

Guiden: Stålarkitekten Fuksas till Stockholm

Det italienska arkitektparet Doriana och Massimiliano Fuksas ligger bakom drygt 600 projekt över hela världen. Nu kommer han till Sverige för att berätta om kontorets alster på en av de tre konferenser – de andra två om bostäder – som Arkitekten kan tipsa om just nu.

Fuksas om att rita i stål

26 oktober KONFERENS. För femtionde gången arrangeras Stålbyggnadsdagen, vilket arrangörerna har valt att uppmärksamma med gratis föreläsningar för arkitekter. Bland talarna märks den namnkunnige italienske arkitekten Massimiliano Fuksas som ska berätta om sina tankar, processer och projekt. På Stockholmsmässan.

Bostaden som social rättighet

17-18 okt KONFERENS. Institutet för bostads- och urbanforskning i Uppsala är det enda forskningsinstitutet i Sverige som har bostads- och urbana frågor som specifikt uppdrag, och den största forskarmiljö som sysslar med frågorna. Institutets konferens Bostadsmötet erbjuder ett flertal parallella sessioner – i år är temat bostaden som social rättighet. Arkitekter, forskare och andra experter på området föreläser. I Universitetshuset i Uppsala.

Kvalitet i mindre bostäder

18 okt SEMINARIUM. Boverket och Färgfabriken bjuder in till seminariet Små bostäder och god arkitektur. Teman är delning i boendet och arkitektonisk kvalitet, bland annat kommer den nationella arkitekturpolicyn diskuteras – med fokus på de mindre hemmen. Det blir både workshops och föreläsningar. På Färgfabriken i Stockholm.

Mer att läsa