Gå till innehållet

Guiden: Sexualitetens arkitektur och hållbart leverne

Stor utställning i Barcelona om arkitektur och sexualitet, konferens i Göteborg om hållbara livsstilar samt en retrospektiv om arenaarkitekten Volkwin Marg i Berlin. Det är Arkitektens fredagstips på tre intressanta arkitekturhändelser de kommande veckorna.

Sexualitetens rumsligheter

Till 19 mars UTSTÄLLNING. Från utopier för sexuell frigörelse till privata salonger ritade för vällust. Den stora utställningen 1000 m2 of desire: architecture and sexuality undersöker, diskuterar och rannsakar de rum för sex som västvärlden planerat och producerat från 1700-talet fram till idag. På CCCB i Barcelona.

För ett hållbart leverne

Från 8 nov till 9 nov KONFERENS. För att öka takten och ta ytterligare steg för att stödja människor att leva mer hållbart arrangeras den nationella verkstaden Från hype till allvar. Under två dagar varvas talare med dialogpass och nätverkande, värdar är Mistra Urban Futures och Göteborgs Stad. På Brewhouse i Göteborg.

Volkwin Marg är känd som såväl äventyrare som arkitekt.

Volkwin Marg är känd som såväl äventyrare som arkitekt.

Volkwin Margs utställningscenter Neue Messe i Leipzig stod färdigt 1995.

Volkwin Margs kongresscenter Neue Messe i Leipzig stod färdigt 1995.

I huvudet på Volkwin Marg

Till 1 dec UTSTÄLLNING. Han har ritat kongresscentret i Leipzig och taket på den olympiska stadion i Berlin. Men den tyska arkitekten Volkwin Marg är också känd som äventyrare, bråkmakare och kritiker. Nu hyllas han med Volkwin Marg: Die Welt eines Architekten, där han själv agerar ciceron. På Aedes i Berlin.

Mer att läsa