Gå till innehållet

Guiden: Så ska Varvsstadens industrihistoria bevaras

På industrimarken vid Kockums i Malmö växer snart en ny stadsdel fram. En utställning på Form/Design center visar nu hur områdets materialresurser ska utnyttjas i omvandlingen. Det och mer i veckans kulturtips från Arkitekten.

Lyfter historien bakom Kockums

Till 17 maj UTSTÄLLNING. När industriella landskap omvandlas går inte sällan den tidigare identiteten och värdefulla materialresurser förlorade. Utställningen Varvsstaden – åter till framtiden belyser industriområdet vid Kockums gamla varv i centrala Malmös historia och möjligheter. På Form/Design center i Malmö.

Feminism för ökad trygghet

3 maj KONFERENS. Genom en stadsplanering som uppmärksammar samhällsstrukturer kan människors upplevelser och beteenden påverkas, vilket i slutändan kan bidra till ökad trygghet på en plats. Det menar stiftelsen Tryggare Sverige som står bakom konferensen Feministisk stadsplanering. På Norra Latin i Stockholm.

Kvinnors sits i kreativa yrken

13-16 juni KONFERENS. Momowo, eller Women’s creativity since the modern movement, är en internationell organisation som vill förbättra klimatet för kvinnor som jobbar i den kreativa sektorn. På Momowo symposium 2018 diskuterar forskare ämnet med fokus på arkitektur- och byggsektorn. På tekniska högskolan i Turin.

Mer att läsa