Gå till innehållet

Guiden: Ny samtalsserie på Arkdes om arkitektur och identitet

Planetary protocols är en ny tvärvetenskaplig seminarieserie om arkitektur, design och identitet som kommer gå på Arkdes under våren. Först ut är arkitekten Anna Puigjaner från Barcelonabaserade kontoret Maio.

Forskar om kökets ideologi

3 april FÖRELÄSNING. Anna Puigjaner är medgrundare av den Barcelonabaserade arkitektbyrån Maio, som bland annat ställt ut på Arkitekturbiennalen i Venedig och på Moma i New York. Anna Puigjaner har också prisats för sitt forskningsprojekt Kitchenless cities som diskuterar köket som kulturell konstruktion. Hennes föreläsning är en del av Arkdes nya samtalsserie Planetary protocols, där även flera andra tvärdiciplinära praktiker och tänkare kommer delta under våren.  På Arkdes i Stockholm.

Hitta på nytt i stadens parker

12 april KONFERENS. För elfte året i rad anordnas konferensen Publika parker och trädgårdar, som riktar sig till alla som jobbar med publika gröna anläggningar i offentlig eller privat regi. Årets tema är att våga testa nya idéer och metoder. Bland föreläsarna som ska inspirera till detta finns landskapsarkitekter från Helsingborg, Paris, Hamburg, London och Rotterdam. På Dunkers kulturhus i Helsingborg.

Trästadens utsikter

12-13 april KONFERENS. På konferensen Den nordiska trästaden får besökarna ta del av över 40 olika föredrag om trädstadsmiljöer med fokus på allt från restaureringsarbeten till nybyggnation i trä. En av talarna är den danska arkitekten Jan Gehl som ska prata om den mänskliga skalans betydelse. På Grand hotel i Alingsås.

Mer att läsa