Kultur

Guiden: Landskapsarkitekter granskar vår relation till naturen

22 september 2017

Vad betyder det för människan att vistas i den vilda naturen – och kan dess kvaliteter föras in i stadsmiljön? Om en vecka är det dags för den stora landskapskonferensen Oyster. Här är Arkitektens bästa tips på events i arkitekturvärlden.

Annons
Foto Luke Porter

Årets upplaga av landskapsarkitektur­konferensen Oyster handlar om människans förhållande till naturen.

Mänsklig effekt på naturen

29 sept KONFERENS. Dags för landskapsarkitekturdagen Oyster som i år fokuserar på relationen mellan människa och natur från ett filosofiskt, antropologiskt och praktiskt perspektiv. Talar gör bland andra New York-baserade landskapsarkitekten Gena Wirth, Amica Dall och Jane Hall från brittiska arkitektkollektivet Assemble och den amerikanska filosofen Timothy Morton. På Nobelberget i Nacka.

New York satsar på arkitektur

Från okt 1 till 31 okt FESTIVAL. Under en månad fylls New York av en mängd arkitekturevenemang, både talks, seminarier, stadsvandringar och arkitekturfilm. De flesta punkter på Archtober handlar om staden själv, men norska trähus, svensk demokrati och kinesiskt stadsbyggande står också på agendan. Runt om i New York.

Knyter ihop grönt och rättvist

5 okt KONFERENS. Under Mistra Urban Futures Göteborgskonferens Rättvis, grön och tillgänglig stad föreläser bland andra forskarna Jan Jörnmark om förflyttningar, Lisa Andersson om hur stadens strukturer påverkar människor och David Simon om rättvisa städer ut ett internationellt perspektiv. På Världskulturmuseet i Göteborg.

Annons

Rebecka Gordan

Relaterade artiklar:

Gå till nästa artikel