Gå till innehållet

Guiden: Kristallkatedraler och en hyllning till Magnusson Grossman

Tänk om glasarkitekturen kunde vara färgstark och lekfull? I London visas nu en utställning där Space popular utforskat glasets pontential. Dessutom en installation i Tensta om arkitekten Greta Magnusson Grossman samt en konferens i Väsby om stadsbyggandets konst. Här är Arkitektens sista kulturtips inför sommaren.

Space popular tolkar utopier

Till 29 sept UTSTÄLLNING. Färgstarka kristallkatedraler som klättar över bergstoppar och sträcker sig ut i rymden. Så beskrivs den installation som arkitektduon Space Popular skapat som en tolkning av den utopiska brevväxlingen The glass chain letters som initierades 1919 av arkitekten Bruno Taut. På Sto Werkstatt i London.

Leonor Antunes installation på Tensta konsthall.

Lyfter förbisedda arkitekter

Till 24 sept UTSTÄLLNING. Den portugisiska konstnären Leonor Antunes minimalistiska och sinnliga installationer refererar ofta till kvinnliga arkitekter och formgivare som försummats i konst- och arkitekturhistoriska sammanhang. Discrepancies with G.G. handlar om Greta Magnusson Grossman. På Tensta konsthall i Stockholm.

Stadsbyggande där alla parter blir nöjda

30 augusti KONFERENS. Årets tema för Stadsbyggnadsdagen i Väsby är ”win-win” med fokus på samutnyttjande och gemensamma lösningar. Bland annat diskuteras hur kortsiktig ekonomisk vinst kan kombineras med långsiktig nytta i form av exempelvis ekosystemtjänster. Bland de femtontalet talarna finns arkitekten Kasper Gulddager Jensen från 3XN och landskapsarkitekten Martin Rein Cano från Topotek 1. I Mässingen i Upplands Väsby.

Mer att läsa