Gå till innehållet

Guiden: Josef Franks social housing och internationell stålarkitektur

Stor utställning på Arkdes om allkonstnären Josef Frank, det senaste på plåtfronten och Moskva-arkitekters utopier på Design Museum i London. Arkitekten tipsar om tre spännande arkitekturhändelser som är på gång.

Frank i fokus

Från 10 mars till 27 augusti UTSTÄLLNING. En omtalad modernistisk pionjär och socialt engagerad arkitekt, men också upphovsman till en mängd klassiska möbler och fantasifulla mönster. Josef Frank – Against Design utlovar en mångfacetterad utställning om den folkkäre allkonstnären, från tidiga föremål till originalakvareller. På Arkdes i Stockholm.

Birminghams nya bibliotek av Mecanoo architecten presenteras på Plåt17.

Birminghams nya bibliotek av Mecanoo architecten presenteras på Plåt17.

Metalliska innovationer

16 mars KONFERENS. Plåt17 är plåtbranschens egen dag med materialutställning, prisutdelning och föreläsningar. Huvudtalare är den mexikanska arkitekten Michel Rojkind, Nuno Fontarra från Mecanoo och industriutvecklaren Gijs van der Velden från MX3D som jobbar med världens första 3D-printade stålbro. På Münchenbryggeriet i Stockholm.

Den ryska tidningen Krasnaya nivas omslag år 1930 av konstnären Valentina Kulagina.

Den ryska tidningen Krasnaya nivas omslag år 1930 av konstnären Valentina Kulagina.

Sovjetiska drömmar

Från 15 mars till 4 juni UTSTÄLLNING. Hundra år efter den ryska revolutionen belyser Imagine Moscow hur den unga generationen arkitekter på 1920- och 30-talet föreställde sig Moskvas framtid. Deras idealistiska vision realiserades aldrig, men kvar finns målningar, propagandaplanscher och storskaliga ritningar från perioden. På Design Museum i London.

Mer att läsa