Gå till innehållet

Guiden: Josef Franks akvareller och Stockholmsutställningen rekonstruerad

Arkitekten tipsar om tre sommarutställningar.

Josef Franks okända akvareller

Till 2 okt UTSTÄLLNING. Josef Frank var inte enbart arkitekt och möbelformgivare. Mot slutet av sitt liv målade han hundratals akvareller av vidsträckta landskap, städer och blommor. Nu visas ett urval av de drygt 400 akvarellerna i utställningen Josef Frank: Mönster, möbler och måleri. På Millesgården på Lidingö.

Rum för rörelse av Cobe och Sweco arkitekter, en del av DAC:s sommarutställning Let's Play.

Rum för rörelse av Cobe och Sweco arkitekter, en del av DAC:s sommarutställning Let’s Play.

Lekfullt på DAC

Till 2 okt UTSTÄLLNING. Hur kan vi använda stadsrummet för sport och rörelse? I den stora sommarutställningen Let’s Play tar såväl informella oorganiserade folkrörelser och arkitektoniska lösningar plats. Gemensamt är att de fått människor att röra sig mera i den urbana miljön. På Dansk Arkitektur Center i Köpenhamn.

Utställningshall för samfärdsmedel, ritad av Gunnar Asplund i samarbete med Hans Quiding och Birger Ahlström.

Utställningshall för samfärdsmedel, ritad av Gunnar Asplund i samarbete med Hans Quiding och Birger Ahlström.

Modernismen återuppstår

Till 21 aug UTSTÄLLNING. När Stockholmsutställningen 1930 var över revs allt. Inget från det som kom att bli modernismens genombrott i Sverige finns kvar idag. Nu har en grupp studenter från Chalmers återskapat de viktigaste byggnaderna i modeller i skala 1:50. Reconstructing the Stockholm Exihibition 1930 visas på Konstakademin i Stockholm. Samtidigt släpps en bok med samma namn av Atli Magnus Seelows från Arkitektur Förlag.

Mer att läsa