Gå till innehållet

Guiden: Italiensk modernism och det bästa på designfronten

Arkitekturkonferens på Svenska institutet i Rom, klimatfokus på finska Alvar Aaltomuseet och utställning med de nominerade till Design S-priset på Arkdes. Arkitekten tipsar om tre arkitekturrelaterade konferenser och utställningar de kommande veckorna.

Italiensk efterkrigsarkitektur

9 nov KONFERENS. Another modernism – on the legacy of Italian post-war Architecture fokuserar på den italienska efterkrigstidens arkitektur och hur den påverkat restaurering, teori och samtida uttryck. På den internationella talarlistan står bland andra Stephen Bates och Thordis Arrhenius. På Svenska institutet i Rom.

Taiwanesiska Fieldoffice Architects har sin bas i Yilan City.

Taiwanesiska Fieldoffice Architects har sin bas i Yilan City.

Klimatfokus i Taiwan

Till 20 nov UTSTÄLLNING. Med sina årliga monsunregn och tropiska stormar är Yilan City en utmanande stad att verka i. Making Places handlar om Fieldoffice Architects och deras arbete för att göra livet bättre för invånarna i den taiwanesiska halvmiljonstaden. På Alvar Aaltomuseet i Jyväskylä.

Skandiascenen av White.

Skandiascenen av White.

Formsäkra bidrag

Till 27 nov UTSTÄLLNING. Designutmärkelsen Design S firar tio år och introducerar den nya kategorin ”folkets val” vid sidan om de tretton andra, som prisar såväl arkitektur som grafisk design. Skandiascenen på Cirkus av White är ett av de 42 nominerade bidragen. På Arkdes i Stockholm.

 

Mer att läsa