Gå till innehållet

Guiden: Högtryck för arkitektstudenter

Vårutställningarna på arkitekturskolorna fortsätter. Hantverk, verktyg och skiss är under lupp i en utställning på Konstakademin och
Höga kusten-leden får vindskydd ritade och byggda av arkitektstudenter från hela Skandinavien.

Vindskydd längs tågräls

5–18 juni FESTIVAL. I juni ordnar Sweco Architects en två veckor lång arkitekturfestival, Arknat, på tema arkitektur i natur. 15 arkitektstudenter från hela Skandinavien bjuds in att skapa och uppföra vindskydd längs med den 128 kilometer långa Höga Kusten-leden. På öppningsdagen den 17 juni bjuds allmänheten in till seminarier och föreläsningar. Syftet är att öka förståelsen för relationen arkitektur och natur. I Friluftsbyn vid Skuleberget på Höga kusten.

 

Historia och identitet

Till 11 juni UTSTÄLLNING. Utbildningarna på Konsthögskolan visar sina avgångsarbeten med flera Vårutställningar. Studenterna på restaureringskonst, i år på tema historielöshet och identitet, ställer ut på Galleri Mejan. Inriktningen Critical habitats visar arbeten på Tomteboda postterminal och på Mindepartementet på Skeppsholmen.

Verktyg för skissen

Till 16 juni UTSTÄLLNING. Arkitekten Alexis Pontvik visar exempel från det egna kontoret hur rittekniken utvecklades under åren 1980–1995. Syftet med Arkitektens hantverk är att inspirera till tankar kring villkor och möjligheter för den kreativa potentialen i skissande. Skissen och ritningen visas på Konstakademin i Stockholm.

Mer att läsa