Gå till innehållet

Guiden: Gratis arkitekturvisningar och sydafrikansk gästföreläsning

Öppna dörrar till arkitekturen i Stockholm, konferens som digitalt samhällsbygge och en sydafrikansk expert på hållbar stadsutveckling. Arkitekten tipsar om arkitekturevenemang i helgen och veckan.

Öppnar dörrarna till Stockholm

7 okt till 8 okt FESTIVAL. Open House finns redan i drygt 30 storstäder världen över, och nu har turen kommit till Stockholm. Under två dagar bjuds allmänheten på ett 70-tal gratisvisningar till några av stadens mest spännande byggnader och platser, från KTH:s reaktorhall till Wenner-Gren Centers orörda festlokaler.

Redskap för samhällsbygget

12 okt till 13 okt KONFERENS. Framtiden är smart, digital och hållbar. I alla fall om man frågar arrangörerna bakom Samhällsbyggardagarna som utlovar ett digert program med både nätverkande och inspirerande seminarier om allt från infrastruktur till bostadspolitik. På Stockholm Waterfront.

Chrisna Du Plessis.

Chrisna Du Plessis.

Expert på ekologi

12 okt FÖRELÄSNING. Chrisna du Plessis är arkitekt och professor vid universitetet i Pretoria i Sydafrika med internationell expertis i hållbar stadsutveckling. Hennes gästföreläsning Design for Hope är en del av den arkitektur- och planeringsinriktade seminarieserien Beyond Sustainability på Chalmers.

Mer att läsa