Gå till innehållet

Guiden: Frank Lloyd Wrights arkiv och designfestival i London

400 verk av Frank Lloyd Wright, arkitektoniska installationer på London design festival och en utställning om Kenneth Framptons pedagogik. Arkitekten tipsar om tre spännande evenemang inom arkitekturkulturen de kommande veckorna.

Frank Lloyd Wrights arkiv

Till 1 okt UTSTÄLLNING. Det är 150 år sen Frank Lloyd Wright föddes; en anledning god nog att lyfta den amerikanske arkitekten. Det anser curatorerna bakom Frank Lloyd Wright at 150: Unpacking the Archive, som utlovar en utställning med nära 400 verk och kritisk reflektion. På Moma i New York.

Designyra i London

16 till 24 sept FESTIVAL. För femtonde året i rad är det dags för London design festival. I programmet ingår föreläsningar, utställningar, guidade turer och storskaliga installationer på stan, huvudnumret är ett färgstarkt arkitektoniskt landskap av konstnären Camille Walala. Runt om i London.

Framptons pedagogik

Till 24 sept UTSTÄLLNING. Den brittiska arkitekten Kenneth Frampton är inte bara en inflytelserik arkitekturkritiker, han var även en nyckelperson i utvecklingen av New York-skolan Columbias läroplan i arkitektur. Utställningen Educating architects kretsar kring fyra av hans berömda kurser. På CCA i Montreal.

Mer att läsa