Gå till innehållet

Guiden: Erskines låda och nytt om PBL

Öppet hus i Ralph Erskines första bostad i Sverige, Boverkets seminarium om plan- och bygglagen och idédagar om skogen och träarkitektur. Arkitekten tipsar om evenemang i helgen och veckan.

Öppet hus i Erskines låda

25 september VISNING. Ralph Erskines första bostad i Sverige är den drygt 20 kvadratmeter stora ”Lådan” som först byggdes för familjen söder om Stockholm. På 1980-talet uppfördes den kopia där det nu är öppet hus, en 1940-talets motsvarighet till compact living med nedfällbart bord, nedsänkbar säng och ett smart litet kök. Bostaden visas även 16 oktober. På Lovön i Stockholm.

Boverket kunskapsdelar

27 sept SEMINARIUM. PBL-dagen, som ordnas av Boverket, har plan- och bygglagens tillämpning som inriktning. Målgruppen är de som praktiskt arbetar med lagen på kommun eller länsstyrelse. Planarkitekter och jurister från Boverket berättar om nya vägledningar och drar rättsfall. På Münchenbryggeriet i Stockholm.

Bonudå Arkdes_Daniela

Skånska drömmar

29 sept SEMINARIUM. För vem byggs det och vems drömmar uppfylls i dagens städer? Heldagsseminariet Bo. Nu. Då: Malmö handlar om stadsutveckling ur ett invånarperspektiv med fokus på Skåne. Samtalen ska bland annat behandla hur invånarnas engagemang kan tas tillvara. På Form/Design Center i Malmö.

Nyanserat om skogen

Från 30 sept till 1 okt KONFERENS. Skogen – råvara och katedral beskrivs som två idédagar om trä och träd som råvara, plats och produkt. Perspektivet är såväl ekologiskt och ekonomiskt som andligt och konstnärligt. Föreläser gör både arkitekter, kulturgeografer och biologer. På Sigtunastiftelsen i Sigtuna.

Mer att läsa