Gå till innehållet

Guiden: Digitala fotovärldar och videokonst om gränser

En utställning där besökaren kan träda in i abstrakta stadslandskap på Fotografiska, ett videoverk om kriget i Syrien och Europas gränser på Tensta konsthall och pepparkaksbaluns på Arkdes. Arkitekten tipsar om tre arkitekturrelaterade utställningar som visas de kommande veckorna.

Jacob Felländers abstrakta världar

Till 15 januari Utställning. Han har tidigare byggt stadslandskap med multiexponeringar i gamla ombyggda analoga kameror. Nu tar Jacob Felländer sitt konstnärskap vidare i den stora utställningen How To Unlock a Portal som kombinerar fotografi, måleri, skulptur och viritual reality. På Fotografiska i Stockholm.

Halil Altınderes videoverk Homeland är delvis filmat med en drönare.

Halil Altınderes videoverk Homeland är delvis filmat med en drönare.

Våldsam historia om krig och gränser

Till 15 januari Film. Den turkiske konstnären Halil Altındere är känd för sitt arbete med migration, identitet och genus i förhållande till repressiva, patriarkala och nationalistiska strukturer. I videoverket Homeland tar en syrisk rappare med åskådaren på en resa från ett sönderbombat Syrien via Istanbuls Basilikacistern till ett tillfälligt flyktingläger i den nedlagda flygplatsen Tempelhof i Berlin. Verket är en del av utställningen Tensta museum: Fortsättning. Visas på Tensta konsthall i Stockholm.

Pepparkaka foto Viktoria Garvare

Hemliga godsaker

Till 8 januari Utställning. På temat ”HEMligheter” har alla bagare, stora som små, uppmanats att med hjälp av pepparkaksdegen designa sina innersta hemligheter och hemliga boendeformer. En digital webbkategori välkomnar kreatörer från hela landet. De fysiska bidragen i Pepparkakshus visas på ArkDes i Stockholm.

Mer att läsa