Gå till innehållet

Guiden: Det senaste från Danmark och arkitektur för ett stabilare klimat

Unga dansk arkitektur i nytt Köpenhamnsgalleri, konferens i Stockholm om hållbart byggande och en utställning om design och politik i Finland. Arkitekten tipsar om arkitekturställningar och konferenser i veckan.

Nya kontor ska ge inblick

Till 8 jan UTSTÄLLNING. I Dreyers Arkitektur Galleri visas nu tre utställningar om tre nystartade danska arkitektföretag; Sted, Norrøn och Johansen Skovsted Arkitekter. Målet med det nyöppnade galleriet är att ge allmänheten insyn i arkitekters vardag och verklighet. På Dansk Arkitektur Center i Köpenhamn.

Recept för ett stabilare klimat

Från 18 okt till 19 okt KONFERENS. Hur kan den byggda miljön aktivt bidra till hållbara levnadsmönster och ett mer stabilt klimat? Det är huvudfrågan på Buildning Sustainability som samlar hållbarhetsexperter inom arkitektur, politik och forskning. Den nyzeeländske standup-komikern Al Pitcher underhåller om svenskarnas bovanor. På Stockholm Waterfront.

President Urho Kekkonen vurmade för en modern finsk design.

President Urho Kekkonen vurmade för en modern finsk design.

Designpolitik på finska

Till 30 okt UTSTÄLLNING. I efterkrigstidens Finland blev design ett viktigt verktyg i skapandet av en nationell identitet. Presidenten Urho Kekkonen gav sitt uttalade stöd till en ”modern nationalromantik” vilket gett landet många designklassiker, men också estetisk konformism. Officiellt visas på Designmuseet i Helsingfors.

Mer att läsa