Gå till innehållet

Guiden: De har samlat arkitekturtidskrifter från hela världen

Civic city, Jiazazhi press och Polemik. Det är tre av de drygt hundra oberoende arkitektur- och designtidskrifter som Studio Nock ställer ut på Arkdes för att de ska kunna läsas och upptäckas av en bredare publik. Det och mer i veckans kulturtips från Arkitekten.

Smal arkitekturpress visas för alla

16 nov-3 dec UTSTÄLLNING. En revolution är på gång inom arkitektur- och designpressen – med mer nytänkande metoder och friare åsikter. Det menar i alla fall Agnes Gidenstam och Naima Callenberg från Studio Nock som curerat utställningen A print Stockholm som samlar ett hundratal normalt sett otillgängliga publikationer inom fältet. Projektet i sig heter A print och presenteras under det inledande symposiet Night talk den 16 november. På Arkdes i Stockholm.

Så ska Växjö få bostadskvalitet

28 nov KONFERENS. Centrum för boendets arkitektur (CBA), med säte på Chalmers, arrangerar ytterligare en Bostadsdag på temat bostadskvalitet och hur den ska uppnås. Denna gång i samarbete med lokala forskarkollegor, arkitekter, byggherrar och politiker. På Linnéuniversitetet i Växjö.

Charles och Ray Eames, prototyper för “Leksaksmasker”, 1950.

I huvudet på paret Eames

Till 25 feb UTSTÄLLNING. Fyra parallella utställningar ingår i den stora satsningen An Eames celebration som hyllar det amerikanska paret Ray och Charles Eames. Allt från villor till möbelexperiment och leksaker visas, där de sistnämnda ingår i en specialutställning för barn. På Vitra design museum i Weil am Rhein.

Mer att läsa