Gå till innehållet

Guiden: Chicagobiennalen diskuterar det förflutna

I dagens snabba informationsflöde behöver vi ta ett steg tillbaka; lära av det förflutna men också se de berättelser som aldrig lyftes då. Årets arkitekturbiennal i Chicago har bjudit in arkitekter som använder historien för att tänka kring framtiden.

Biennal i USA skriver historia

Till 7 januari BIENNAL. Nordamerikas största arkitekturbiennal, i år med temat Make new history, ordnas för andra gången i Chicago. Runt om på stan blir det föreställningar, samtal och filmvisningar. Kärnan är en stor utställning i flera delar med bidrag från drygt 140 arkitekter från hela världen. På Chicago cultural center och runt om i staden.

Byggnaden City life i Milano från 2014 är ett av Zaha Hadids italienska projekt som nu visas på Maxxi i Rom.

Zaha Hadids eftermäle

Till 14 jan UTSTÄLLNING. Ett år efter arkitekten Zaha Hadids död öppnade en utställning som presenterar hennes verk i Italien, Zaha Hadid in Italy. Skisser, konceptbilder och experiment visas tillsammans med virtuella presentationer och studier i nya tekniska lösningar. På museet hon själv ritat; Maxxi i Rom.

Globalt möte om hållbara städer

7–13 feb KONFERENS. UN Habitats World urban forum har sen starten 2001 samlat politiker, institutioner och civilsamhälle från hela världen vartannat år för nätverkande och kunskapsutbyte. I år är temat implementeringen av FN:s nya urbana agenda som tema. På KLCC i Kuala Lumpur.

Mer att läsa