Gå till innehållet

Guiden: Bygga i lera och Aino Aaltos barnmöbler

En konferens om modern lerarkitektur på Kulturen, en utställning om Aino Aaltos barnvänliga interiörer i Finland och ett seminarium om virtuell verklighet på Färgfabriken. Det är Arkitektens tre bästa tips på arkitekturhändelser de kommande veckorna.

Bygga i lera

12 maj KONFERENS. Enligt arrangörerna är konferensen Lera i modern inomhusmiljö den första i sitt slag i Sverige. Målet är att sprida kunskap om hur materialet kan användas i modern produktion och fördelarna för brukarna. Arkitekter och forskare från Sverige, Tyskland och England föreläser. På Kulturen i Lund.

Utställningen Children's Scale.

Utställningen Children’s Scale.

Aino Aaltos barnmöbler

Till 21 maj UTSTÄLLNING. Arkitektparet Aino och Alvar Aalto jobbade tätt ihop, hon med interiörer och han med exteriörer. Nu har de många möbler för barn som Aino Aalto ritade – för bland annat förskolor, barnkliniker och bibliotek – samlats för första gången. Children´s Scale visas på Alvar Aaltomuseet i Jyväskylä.

Videoinstallationen Sea Deep Web Trouble in the Bubble Loop av Anastasios Logothetis.

Videoinstallationen Sea Deep Web Trouble in the Bubble Loop av Anastasios Logothetis.

Vårt virtuella liv

Från 11 maj till 21 maj UTSTÄLLNING. Projektet Expanded Societies undersöker digitaliseringens inverkan på samhällsutvecklingen och har hittills mynnat ut i ett seminarium om virtuell verklighet som hålls den 11 maj samt två utställningar. En av dem visar skulpturala objekt i virtuella undervattensvärldar. På Färgfabriken i Stockholm.

Mer att läsa