Gå till innehållet

Guiden: Brittisk konstnär skapar prenumeration på bostäder

Vad skulle hända om hemmet var lika strömningsbart som musik och film? I utställningen New Eelam diskuteras medborgarskap och rätten att höra hemma någonstans. Det och mer i veckans kulturtips från Arkitekten.

Experiment för tillgängliga hem

Till 14 jan Utställning. Framtidens boende och medborgarskap utformas som ett teknikföretag i fastighetsbranschen i verket New Eelam av Christopher Kulendran Thomas och Annika Kuhlmann. Idén är ett flexibelt bostadsabonnemang som bygger på kollektiv tillgänglighet och där de som abonnerar oavsett medborgarskap skulle kunna bo i olika länder över hela världen. På Tensta konsthall.

Rätt lösning på bostadsbristen

5 dec Konferens. Bostadsbristen har satt fart på byggandet men frågan om att bygga rätt i förhållande till behoven är aktuellare än någonsin. Under Bostadsutvecklingsdagen diskuteras markpriser, innovationer, upphandlingar, täthet, klimat och mycket annat. På Bonnier konferenscenter i Stockholm.

Vardagsnära vetenskap

15 dec Seminarium. Arkus bjuder in till Samtal om praktiknära forskning med diskussioner om arkitektur och byggd miljö. Samtidigt släpps boken Social hållbarhet och stadsutveckling – det politiska, det praktiska och den byggda miljön av Moa Tunström. Finlandshuset i Stockholm.

Mer att läsa