Gå till innehållet

Guiden: Arkitekturtriennal i Oslo och digitalt träbyggande

En triennal om arkitektur som förbättrar flyktingars vardag, en trämässa och en gästföreläsning om grön innovation. Arkitekten tipsar om tre arkitekturevenemang som händer i veckan.

Flyktens arkitektur

Från 8 sept till 27 november TRIENNAL. Oslo Architecture Triennale 2016: After Belonging bjuder på ett späckat program med fokus på boende och människor i transit. Utställning och program på Nasjonalmuseet Arkitekur och Norsk design- og arkitektursenter under hela perioden, dessutom  konferens 9 september på Operahuset i Oslo.

Aktuellt på träfronten

Från 6 sept till 9 sept MÄSSA. Nyfiken på nya lösningar på träfältet? På Trä & Teknik diskuteras träets möjligheter inom bland annat teknik och digitalisering från de två scenerna Wood Fusion och Morgondagens träproduktion. Bostadsminister Peter Eriksson är en av talarna. På Svenska mässan i Göteborg.

Arkitekten Kasper Guldager Jensen på danska GXN föreläser på Chalmers.

Arkitekten Kasper Guldager Jensen på danska GXN föreläser på Chalmers.

GXN:s gröna innovationer

7 sept FÖRELÄSNING. Sen starten 2007 har danska 3XN:s forskningsgrupp GXN fått en egen stark profil inom grön och innovativ arkitektur. Arkitekten och GXN-direktören Kasper Guldager Jensen ska undervisa på Chalmers under året, vilket inleds med den öppna föreläsningen Regenerative Architecture. På Chalmers i Göteborg.

Mer att läsa