Gå till innehållet

Guiden: Arkitekturfilmfestival om fulhet och utställning om stigande hav

Filmfestival i Stockholm om fulhet och arkitektur, de stigande havsnivåernas effekter på Form/Design Center och en konferens om träbyggandets framtid. Det är Arkitektens tips på arkitekturhändelser i helgen och veckan.

Filmisk fulhet

1-3 dec FILMFESTIVAL. På ArchFilmSthlm kommer det vridas och vändas på det obekväma i staden, pratas estetik och funderas kring invanda föreställningar, allt på temat ”ful”. Några av de filmer som visas är Building Bolivian Identity with Psychedelic Architecture, Waiting for B, The Art of Recovery och Cykologic. På Uglycute, KTH och Arkdes i Stockholm.

Vattnet foto Carola Wingren

Att planera för ett stigande hav

Från 19 nov-8 jan UTSTÄLLNING. Vattnet kommer! presenterar forskningsresultat om landskapsförändringarna och hur människor, beslutsfattare och arkitekter förhåller sig till hotet om stigande havsnivåer. Exempel från Skåne såväl som Europa, Asien och USA. På Form/Design Center i Malmö.

Idéer för ett ökat träbyggande

24-25 nov KONFERENS. Dagens träarkitektur i den större skalan handlar inte längre om enstaka pilotprojekt, idag finns kommuner som satsar på trä som standardlösning. Det menar arrangörerna bakom Växjösamtalet, där studiebesök ska varvas med seminarieprogram. Syftet är att diskutera de byggsystem, industriella lösningar och organisatoriska strategier som använts fram tills nu. I Utvandrarnas hus och i Växjö konserthus.

Mer att läsa