Gå till innehållet

Guiden: Arkitekturens materialitet och urban vattenplanering

Den här veckan är det dags för Beckmans formklass och arkitektstudenterna i Lund att visa upp sina examensarbeten. För den som vill delta i den stora konferensen om vatten och stadsplanering närmar sig sista anmälan. Arkitektens guidar till arkitekturevenemangen.

Beckmansstudenter letar utanför egna sfären

Till 23 maj UTSTÄLLNING. Dags för examensutställning på Beckmans med 32 studenter som läst form, mode eller visuell kommunikation. Årets tema bland formstudenterna är, enligt programansvariga Margot Barolo, viljan att angripa och forma projekt utifrån en idé, ett problem eller en målgrupp som ligger utanför de egna behoven. På Beckmans designhögskola i Stockholm.

Lunds arkitektstudenter visar sina projekt

23-31 maj UTSTÄLLNING. I år firar Lunds universitet 350 år. Arkitektskolan har inte funnits lika länge, men i år är det ändå för femtonde gången som arkitektstudenternas ritningar, modeller, texter och filmer ställs ut. Arkitektskolans vårutställning invigs med vernissage 23 maj. I A-huset på Lunds tekniska högskola.

Barnkultur i trädgårdskoja

24 maj SEMINARIUM. Under tre års tid har Högskolan för design och konsthantverk och Alfons Åbergs Kulturhus i Göteborg samarbetat i projektet Making Child Culture. Den 24 maj presenteras resultatet under en morgonfika då Trädgårdskojan, skapad av HDK-studenten Hanna Falk, invigs. På Alfons Åbergs kulturhus i Göteborg.

Vatten i staden som hållbar resurs

12-14 juni KONFERENS. Sättet vi använder och planerar för vattnet i världens städer måste utvecklas och förbättras. Det är utgångspunkten för den internationella konferensen Embrace the Water som kommer att samla drygt 400 experter inom vattenlösningar och stadsplanering, bland dem arkitekterna Helle Søholt från danska Gehl och Kongjian Yu, rektor för arkitekturskolan i Peking. På Clarion Hotel Post i Göteborg.

Mer att läsa