Debatt

Sveriges Arkitekter: Strejk är inte rätt metod – men demonstrera gärna

28 augusti 2019

REPLIK. Bör Sveriges Arkitekters medlemmar strejka för klimatet den 27 september? Sveriges Arkitekters ordförande Tatjana Joksimović och förbundsdirektör Tobias Olsson förklarar förbundets ställningstagande.

Annons

”Sveriges Arkitekter anser, precis som LO, TCO och Saco, att en strejk i ordets rätta betydelse inte är rätt metod. Dock uppmanar vi medlemmarna – om de själva vill – att delta i manifestationer under fredagen den 27 september. Detta sker utanför ordinarie arbetstid eller efter överenskommelse med arbetsgivaren. Det kan med fördel arrangeras genom lokalföreningarna om möjligt.

Det är viktigt att genom en demonstration visa politiken att det finns ett stort stöd – och förväntan – att lösa klimatkrisen. Men det är ännu viktigare att vi som organisation och att varje enskild arkitekt tar sitt ansvar för att vara en del av lösningen och inte en del av problemet.”

Läs hela uttalandet från Sveriges Arkitekter här.

Annons

Tatjana Joksimović Styrelseordförande Sveriges Arkitekter

Tobias Olsson Förbundsdirektör Sveriges Arkitekter

Relaterade artiklar:

En kommentar

Hur är det med demokratin i förbundet? Har ordf. pch förb. dir rätt att rekommendera medlemmarna att inte strejka? Frågan är för viktig för att kunna avfärdas på detta sätt. Det gäller ju vi har någon framtid på jorden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gå till nästa artikel