Gå till innehållet

Domstol stoppar stadshuset i Ängelholm

Mark- och miljödomstolen har upphävt detaljplanen för Ängelholms nya stadshus vilket innebär att byggplanerna stoppas tills vidare.

Det var i oktober förra året som det stod klart att Liljewall arkitekter och samhällsbyggnadskoncernen SSEA vunnit Ängelholms arkitekt- och entreprenadtävling om stadens nya stadshus, med förslaget Dialog. 

Nu stoppas bygget av en dom i Mark- och miljödomstolen. Domstolen slår bland annat ner på att kommunen brustit i att kommunicera ett granskningsutlåtande och att kommunen inte utrett frågan om betydande miljöpåverkan tillräckligt.

– De felaktigheter som domstolen har pekat på är förhållandevis små och har varit svåra för oss att förutse under processens gång. Vi i tjänstemannaorganisationen kommer nu att behöva analysera domen för att ge politikerna bästa möjliga underlag för att besluta om en väg framåt, säger Alexander Bredén-Jonsson, chef för planenheten i Ängelholm i ett pressmeddelande.

– Vi behöver fatta ett beslut om hur vi går vidare efter beskedet, men då behöver vi först analysera vad som lett fram till beslutet. Det nya stadshusprojektet är en stor del i kommunens framtida planer, säger kommunstyrelsens ordförande Robin Holmberg (M) i samma pressmeddelande.

Mer att läsa