Gå till innehållet

Team klara för Rosengård och Nyhamnen

Nu är det klart vilka som valts ut till Arkdes forskningssatsning med fokus på befintliga värden i två stadsdelar i Malmö.

Projektet Power of places är en del i Malmö stads arkitektursatsning Malmö in the making som pågår parallellt med att Köpenhamn i år är arkitekturhuvudstad.

Lagen som ska ta sig an stadsdelarna Rosengård respektive Nyhamnen är multudisciplinära. De har valts ut bland 89 sökande.

Teamet Layered, som ska ta sig an Nyhamnen, består av den prisbelönta sydafrikanska arkitekten Sumayya Vally, grundare av arkitektur- och forskningspraktiken Counterspace, samt konstrådgivaren och kuratorn Ana Sokoloff, performancekonstnären María José Arjona och arkitekten Daniel Feldman.

I Rosengård är det Konstkollektiv för rumsliga praktiker (KoRP) som valts ut. Laget representeras av den Malmöbaserade konstnären Hanni Kamaly.

Projektets grundfrågeställning är “Hur tar vi tillvara på allt som redan finns när vi utvecklar nya platser?” Meningen är att det de två lagens platsspecifika utforskande och arbete ska leda till värdefulla insikter om arkitekturen och stadsrummets betydelse för Malmöborna. 

Mer att läsa