Gå till innehållet

Nytt nummer av Arkitekten ute

I årets sjätte nummer av Arkitekten undersöker vi hur arkitekternas arbetsplatser förändras. De största arbetsgivarna ger sin syn på saken och vi träffar kontoret som satsar särskilt på här-varon.

Färre skrivbord och fler mötesrum är några av de fysiska förändringar som flera stora kontor gjort, visar Arkitektens undersökning. Men är det nya arbetssätt efter pandemin eller besparingar i på grund av konjunkturen som är den huvudsakliga anledningen?

Denna fråga får sina svar i senaste numret av Arkitekten där vi följer upp föregående nummers tema om att arbeta på plats respektive på distans.

Numret innehåller dessutom ett stort reportage från ett somrigt Norrtälje och den prisade hamnpromenaden som kom till i en unik planeringsprocess. I tidningen får du också möta Eva Dalman som berättar som sina erfarenheter från 20 år med stadsutvecklingsprojektet nya Brunnshög i Lund.

I avdelningen Verktyg får du koll på den nya vägledningen från MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, som ska säkra att arkitekter och planerare uppdaterar sig på att planera samhället för beredskap och krig. 

Och dessutom, som vanligt, får du Arkitektens livliga debatt på pränt. Denna gång handlar det om etiska regler, att ta för sig i yrkesrollen, avsaknad av narrativ, skolmatsalarnas akustik, normen med kök i alla bostäder samt tips inför namngivning av nystartade företag. 

Arkitekten är Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning som kommer ut i pappersform åtta gånger om året och dagligen på arkitekten.se. Nästa pappersnummer kommer den 6 november.

Mer att läsa