Gå till innehållet

Vecka 36. Ett kommunpris, tre nomineringar och en dubbelmedalj

Uppsala stadshus tog hem Uppsala kommuns arkitekturpris 2023. Tillbyggnaden av det ursprungliga stadshuset är ritad av danska Henning Larsen architects i samarbete med SLA. Inredningen är gjord av Indicum inredningsarkitekter. ”Gamla och nya delar flätas skickligt samman till en ny helhet” , skriver prisjuryn i sin motivering.

Julia Engberg, studiochef inom ljusdesign på Liljewall arkitekter, är finalist i Guldhuset, ett pris som delas ut till unga ledare inom samhällsbyggnad. ”Hennes modiga och inkluderande ledarskap enar olika kompetenser för att förstärka arkitekturen”, skriver prisjuryn. Priset delas ut av CMB, Stiftelsen för byggandets management.

Ross arkitektur och design har fått guld och silver i Architecture & Design awards som delas ut av Architecture & Design community. Det är projektet Villa Luciani i Danderyd som uppmärksammas i två kategorier för färdigställda bostäder.

Den nyöppnade nattklubben Bardot på Avenyn i Göteborg är nominerad till pris i den kommersiella tävlingen Restaurant & Bar design awards. Inredningen är ritad av inredningsarkitekt Tina Marin som sedan 2020 driver Tina Marin designstudio.

Malin Parkegren med gobelängen Traces är finalist i Australian Tapestry Workshops designpris för arkitekter. Malin Parkegren är utbildad på Chalmers och har senare utbildat sig genom Handarbetets vänner.

Har du vunnit eller blivit nominerad till ett pris eller en utmärkelse, stort som smått? Eller fått ett stipendium? Tipsa oss! Mejla info och bild till arkitekten@arkitekt.se och skriv ”Priser och utmärkelser” i ämnesraden.

Mer att läsa