Gå till innehållet

Vecka 26: Intarsia, sjukhus och padelhall

Ett skåp i trä med abstrakta mönster och olika tränyanser som visar ett landskap med två cirklar står på ett golv av betong mot en vägg som är blå.

Carl Martinsson, möbelformgivare, snickare och konstnär utbildad vid HDK, har tilldelats Fine little day art award 2024 för sin intarsia i trä som ”imponerar med egensinniga gester och vackra kompositioner”. Priset för samtidskonst är instiftat av Elisabeth Dunker och Ulrika E. Engberg som också utser pristagaren. Vinnaren får 25 000 kronor och möjlighet att ha en utställning i grundarnas galleri i Lindome. Carl Martinssons utställning innehåller ett omgjort kök och pågår till och med 25 augusti.

Ersta sjukhus har utsetts till mottagare av kommunpriset Årets Stockholmsbyggnad. Arkitekter är Nyréns arkitektkontor, Tengbom och Ratio arkitekter. ”Väl inplacerad i kvarteret” och ”väl gestaltade gröna gårdar” är några av juryns lovord. I Årets Stockholmsbyggnad utser en jury finalister och vinnaren utses genom en omröstning på webben där vinnaren fick över en femtedel av de totalt drygt 5300 rösterna.

Den tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg i Stockholm som monterades ner och återuppstod som padelhall i Mölnlycke, har vunnit i två kategorier i Architizer A+Awards. Byggnaden prisas både för återbruk och som idrottsanläggning. Ansvarig arkitekt är Mark Humphreys på Tengbom i Stockholm.

Har du också vunnit eller blivit nominerad till ett pris eller en utmärkelse, stort som smått? Eller fått ett stipendium? Tipsa oss! Mejla info och bild till arkitekten@arkitekt.se och skriv ”Priser och utmärkelser” i ämnesraden.

Mer att läsa