Gå till innehållet

Tunga nyckelpositioner tillsatta

En arkitekttopp i Veidekkes småhussatsning och äntligen en stadsarkitekt i Jönköping. Det är några av godbitarna i veckans rapport om arkitekter på nya spännande jobb.

Ylva Gunterberg har rekryterats som produkt- och processutvecklingschef på Veidekke Bostads nybildade enhet Region Småhus som ska utveckla standardiserade bostadskoncept över hela Sverige. Hon kommer närmast från jobbet som designchef på Bonava och har tidigare jobbat på NCC Construction och Link arkitektur.

Bengt Mattias Carlsson

Bengt Mattias Carlsson blir ny stadsarkitekt i Jönköping efter att kommunen jobbat med att tillsätta tjänsten i över ett år. Han är konstnärlig lektor i stadsbyggnad på Chalmers och tidigare vd på Meter Arkitektur.

Edita Hasanganic

Edita Hasanagic´ blir ny uppdragsansvarig arkitekt och certifierad sakkunnig av tillgänglighet på ÅWL arkitekter. Hon kommer närmast från Tengboms bostadstudio.

Marta Drapinska

Marta Drapinska är sedan april ny medarbetare på landskapsarkitektkontoret Urbio. Hon har tidigare studerat till landskapsarkitekt i Warszawa och Köpenhamn, med inriktning på hållbar stadsplanering.

Patrik Bengtsson

Patrik Bengtsson har blivit anställd inredningsarkitekt på Fojab arkitekter. Han har en hantverksbakgrund inom finsnickeri och byggnadsvård och har sedan 2013 drivit egen verksamhet inom möbelformgivning. Han har tidigare arbetat på på Creo arkitekter och undervisat vid LTH.

Mer att läsa