Gå till innehållet

Svenskt kontor i vinnarlag om trädgårdsstad i Essex

Det svenska arkitektföretaget Kjellander Sjöberg ingår i det team som vann tävlingen om en ny trädgårdsstad i Essex i Storbritannien. Uppgiften var att gestalta en ny hållbar stadsdel med bland annat flera tusen bostäder, campus och arbetsplatser.

Det vinnande team, där svenska arkitektföretaget Kjellander Sjöberg ingår, vann tävlingen om en ny trädgårdsstad bland 30 inskickade bidrag. Kjellander Sjöberg skriver på Linkedin att de ser fram emot att använda den skandinaviska designtraditionen att engagera sig lokalt och att realisera ett arv för framtida generationer.

Bild: Haworth Tompkins

Programmet efterlyste ett sammansvetsat och innovativt designteam med strategier för stadsbyggnad, landskap, arkitektur, hållbarhet och medborgardialog.

“Masterplanen erbjuder oss en möjlighet att förverkliga många delar av det arbete vi brinner för – att tänka på hur vi ska leva, samarbeta, utbyta och arbeta med respekt och förståelse för vår naturliga miljö”, säger Joanna Sutherland, chef på Haworth Tompkins till Architects Journal.

Tävlingen utlystes av Latimer, utvecklingsdelen av bostadsbyggaren Clarion Housing Group. Tävlingen var en tvåstegstävling där steg ett var en internationell öppen tävling med 30 deltagare. Fem team gick vidare till steg två.

Mer att läsa