Gå till innehållet

Ripellino arkitekter går ihop med Reflex

Ripellino arkitekter blir uppköpta av Reflex.
– Vår bedömning är att vi blir en stark aktör och får en bredd som gör att vi kan göra det vi vill, säger Alessandro Ripellino.

Medarbetarna på Ripellino arkitekter och Reflex informerades under måndagen.

– Det känns jättespännande, säger Alessandro Ripellino.

Ripellino arkitekter har flera uppmärksammade projekt bakom sig, bland andra SEB:s huvudkontor i Solna, Lindhagsskrapan och pågående projektet Sveriges paviljong Expo 2020 i Dubai.

Varför har ni tagit det här steget?

– Vi märker att specialiseringen runt omkring oss i samhället kräver starkare aktörer. Vår bedömning är att vi blir en stark aktör och får en bredd som gör att vi kan göra det vi vill, det vill säga fina, komplexa uppdrag, säger Alessandro Ripellino och fortsätter:

– Vi kan jobba med stadsbyggnad, bostäder, kontor, hotell och publika lokaler. För oss har det alltid varit viktigt att ha en bredd och inte fastna i en nisch.

Lågkonjunkturen är en annan anledning till beslutet.

– Vi vet inte hur den utvecklar sig och för ett mellanstort företag är det alltid känsligt om man tappar kunskap. Medarbetarna är det viktigaste som finns på vårt företag, säger Alessandro Ripellino.

62-åringen kommer inte längre att vara vd och kommer att ägna sig mindre åt administrativa uppgifter.

– Jag blir äldre med åren och då känns det rätt att förändra mitt arbetssätt. Jag kommer att ägna mig mer åt arkitektur och vara aktiv i utvecklingen av det nya kontorets utveckling, säger han.

Redan nu sitter de två företagen på samma adress och nu startar processen att integrera de två företagen. Juridiskt går bolagen ihop vid 1 januari 2020 och varumärket Ripellino arkitekter kommer att finnas kvar.

Vilken kompetens kommer ni att bidra med?

– Vår utgångspunkt när vi tar oss an ett uppdrag är att en byggnad handlar om en relation till omgivningen. Vi kommer också kunna bidra med vår kunskap om bostäder och stadsbyggnad. I gengäld kommer vi att lära oss om större kontorsprojekten och inte minst inredning och ljussättning som Reflex är jätteduktiga på, säger Alessandro Ripellino.

Han ser fram emot att arbeta med Reflex:

– De kompletterar oss bra och vi kompletterar dem. Vi kommer att bli ett av de bästa kontoren i Sverige.

Mer att läsa