Gå till innehållet

Nytt nummer av Arkitekten ute

Årets fjärde nummer av Arkitekten innehåller ett stort tema om arkitekter på annorlunda arbetsplatser.

Arkitekter jobbar med att rita hus på arkitektkontor, eller? Ja, en stor andel av Sveriges Arkitekters yrkesverksamma medlemmar jobbar på privata arkitektkontor eller på kommunkontor. Men inte alls alla. 

Detta och mycket mer finns att läsa om i det senaste numret av papperstidningen som i veckan landar hemma hos medlemmar och övriga prenumeranter.

I detta nummer finns även en stor artikel om de fackligt förtroendevaldas tuffa situation i rådande lågkonjunktur. ”Vi är hela tiden oroliga för att göra fel” säger en klubbordförande som vi pratat med.

I tidningen får du också möta Nima Karimzadeh som berättar om hur hans fackliga engagemang blev en språngbräda i karriären. 

Och i avdelningen verktyg får du hjälp av forskaren och socialpsykologen Magnus Roos med hur du kan tänka inför semestern när tiderna är tuffa både arbetsmässigt och ekonomiskt.

Dessutom som vanligt Arkitektens livliga debatt på pränt. Denna gång handlar det om bostadsritande, kulturarv, funktionalismen, arkitekttävlingar, barns utemiljö och transport.

Arkitekten kommer ut i pappersform åtta gånger om året. Nästa nummer kommer den 28 augusti.

Mer att läsa