Gå till innehållet

Ny samtalsserie om stadsutveckling

Arkitektkontoret Freda arkitekter och kulturaktören Oma Gusti startar en ny mötesplats för diskussioner om kultur och stadsutveckling. I vår bjuder de vid tre tillfällen in experter som ska föreläsa och leda samtal med besökarna.

Initiativtagaren till samtalsserien är Nina Piroth, som tidigare har projektlett olika event på bland annat White arkitekter och är en av grundarna av Oma Gusti.

– Vi på Oma Gusti har länge pratat om att vidareutveckla våra blandade kompetenser inom kultur, samhällsutveckling, social hållbarhet och arkitektur. Det här samarbetet kring hållbar kulturdriven stadsutveckling med Freda på den spännande platsen Stadsgårdsterminalen känns som ett naturligt nästa steg, säger Nina Piroth, grundare Oma Gusti, i ett pressmeddelande.

Freda arkitekter är ett nystartat arkitektkontor som drivs och ägs av arkitekterna Anna Öhlin, Dan Engberg och Fredrik Fernek och de har sitt kontor på Stadsgårdsterminalen.

– Jag har arbetat i flera stora stadsutvecklingsprojekt, som Nobelberget och Telestaden, och ser verkligen vinsten med ett breddat samtal för att förstå en plats potential, säger Anna Öhlin, grundare av Freda arkitekter, i pressmeddelandet.

Nu bjuds besökare via Linkedin in att diskutera frågorna under tre samtalskvällar, den första den 17 mars. Bokade till kvällen är bland andra Patrik Liljegren, biträdande kulturdirektör Stockholms stad, arkitekten Rebecca Rubin, som är chef för social hållbarhet på Sveafastigheter, och Alexander Mattson Culafic, grundare av projektet Stadsgårdsterminalen.

Nästa tillfälle blir under Kulturnatten den 22 april då bland andra kulturborgarrådet Torun Boucher och arkitekten Monica von Schmalensee bjuds in. Det tredje tillfället äger rum den 25 maj.

Som bakgrund och inspiration till samtalsserien finns initiativet New European Bauhaus, där målet är ett hållbart Europa.

Mer att läsa