Gå till innehållet

Norconsult köper Glantz arkitektstudio

Arkitekt- och teknikkonsultföretaget Norconsult har köpt Glantz arkitektstudio med elva anställda i Göteborg.

– Byggvärlden har blivit mer komplex och det ställs högre krav på specialistkompetens inom olika discipliner. Vi kände att det skulle vara gott att ingå i ett företag där vi har den inom väggarna, säger Anders Glantz.

Anders Glantz grundade Glantz arkitektstudio 1992 i Alingsås och det är nu han och vd:n Maude Östaneng som sålt företaget till Norconsult. Förutom viljan att bli större och kunna erbjuda en komplett kompetensgrupp handlar beslutet att sälja också om successionen.

– Jag fyller själv 65 nästa år och ville hitta en bra lösning för alla, säger Anders Glantz.

Rent formellt har Norconsult än så länge bara köpt företagets aktier men nu stundar de så kallade inrangeringsförhandlingarna inför att Glantz elva medarbetare helt införlivas i Norconsult i januari 2018.

– Vi har en medarbetare som går i pension men i övrigt följer samtliga med. Det är viktigt, Norconsult är ju intresserade av humankapitalet. Processen har pågått under lång tid och vi har fått en bra samsyn. Jag upplever att alla ser uppköpet som spännande och bra, säger Anders Glantz.

Norconsult har kontor över hela Sverige och av de nu totalt cirka 100 anställda inom marknadsområdet arkitektur finns cirka 80 i Göteborg dit Glantz medarbetare flyttar.

– Vi gläder oss att få över Glantz duktiga medarbetare och vi är övertygade om att våra organisationer kommer att smälta samman och fungera väl ihop, säger Norconsults affärsområdeschef Marcus Rydbo i ett pressmeddelande.

Mer att läsa