Gå till innehållet

Guiden: Metaforiska fragment och postmodernt kulturarv

Sista chansen att se tio KTH-studenters exjobb på Konstakademien i helgen. Dessutom hög tid att boka resa för den som vill delta i Barcelonas landskapsbiennal och kulturarvskonferensen i tyska Kiel.

Unga arkitekter förenar fragment

Till 21 augusti UTSTÄLLNING. Tio unga arkitekter som gått Studio 7 på KTH, ledd av arkitekterna Elizabeth Hatz and Peter Lynch, visar sina examensarbeten i utställningen Fragment & helhet. Studion utgick från att arkitektens arbete till stor del består i att förena fragment – både bokstavliga och metaforiska, som antydda idéer och intentioner – till en begriplig helhet. På Kungliga Konstakademien i Stockholm.

Nya vägar för landskapsarkitekturen

29 sept till 1 okt  BIENNAL. Den internationella landskapsbiennalen i Barcelona är nu inne på sin nionde upplaga, i år på temat Tomorrow Landscapes. Med bakgrund av dagens territoriella och kulturella oroligheter är målet att undersöka nya områden för fältet samt sätt att verka på för dagens landskapsarkitekter. Det blir föredrag, panelsamtal, utställningar och utdelning av Rosa Barba Landscape Prize. På Petit Palau de la Música i Barcelona.

The 6th Baltic Sea Region Cultural Heritage Forum handlar om det sena 1900-talets kulturarv, bland dem Kirunas.

The 6th Baltic Sea Region Cultural Heritage Forum handlar om det sena 1900-talets kulturarv, bland dem Kirunas.

Postmodern uppvärdering

Från 28 sept till 30 sept KONFERENS. Dagens stadsutveckling innebär ett hot mot det sena 1900-talets byggda kulturarv. Det menar arrangörerna bakom The 6th Baltic Sea Region Cultural Heritage Forum som i år riktar strålkastaren mot perioden med temat ”From Postwar to Postmodern”. På Audimax i Kiel.

Mer att läsa