Gå till innehållet

Arkitektur får ny chefredaktör

Julia Svensson tillträder den 1 april som chefredaktör för tidskriften Arkitektur som ges ut av Arkitektur Förlag. Hon efterträder Dan Hallemar som får en ny roll som förläggare.

Julia Svensson har varit redaktör på Arkitektur sedan 2012 och har det senaste halvåret haft rollen som tillförordnad chefredaktör. Nu vill hon fortsätta att utveckla tidskriften.

– Mitt mål är att tidskriften Arkitektur i ännu större utsträckning ska belysa hur viktig arkitektur är för samhället och i de flesta människors liv. Jag är också mycket mån om tidskriftens djup, att in i detalj visa de bästa och mest intressanta arkitekturprojekten, säger hon.

Julia Svensson verkar även som skribent och kritiker i bland annat Dagens Nyheter. Tjänsten som chefredaktörsjobbet är på 75 procent.

Dan Hallemars nya roll som förläggare hänger ihop med att Arkitektur Förlag har som mål att öka bokutgivningen med fler titlar per år inom arkitektur, form och stadsplanering och att förlaget ska jobba mer aktivt med uppdragsutgivning. Dan Hallemar kommer dock även i fortsättningen att ingå i tidskriften Arkitekturs redaktion.

Mer att läsa