Gå till innehållet

Arkitekten kan vinna Svenska designpriset

Tidningen Arkitekten har av en designjury utsetts till finalist i Svenska designpriset.

Tidningen tävlar i kategorin Redaktionellt – medlemstidning.

– Det här är jätteroligt och ett kvitto på att vi håller hög kvalitet och att redaktionen har en fantastiskt duktig ad som hela tiden kommer med nya, kreativa designlösningar som lyfter tidningens innehåll, säger Annika Jensfelt, chefredaktör för Arkitekten.

Arkitektens ad är Agnes Dunder på designbyrån Content innovation. Hon medverkade även när papperstidningens form gjordes om våren 2022.

– Vi gjorde en stor omgörning då, men har inte blivit bekväma för det utan ständigt fortsatt att skruva på formen. Vi har testat nya typsnitt, målat för hand, vridit och vänt på begrepp och till och med gjort layouten uppochned. Det är otroligt kul att jobba tillsammans med en redaktion som är så öppna för nya designgrepp, säger Agnes Dunder.

Nu ska Designprisets jury rösta om vilka finalister som ska tilldelas guld- respektive silvermedaljer. Vinnarna avslöjas den 19 oktober. Till dess ska även vinnare av ”People’2 choice” utses. Detta görs genom en omröstning på webben, designpriset.se. Omröstningen för Arkitektens del sker den 11­–17 september.

Svenska Designpriset är en tävling i design som är öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning, och liknande kreativa områden. Priset instiftades under Designåret 2005.

Mer att läsa