Gå till innehållet

Guiden: Spaning på Östergötlands urbana framtid

Hur vill Linköping, Norrköping och Motala växa? Under en heldagskonferens diskuteras planer och projekt med fokus på Östergötlands städer. Det och mer i Arkitektens evenemangstips.

Med Östgötamarknaden i fokus

10 okt KONFERENS. Vilka satsningar är på gång i Linköping, Norrköping och Motala när det kommer till stadsbyggande, fastigheter och bostäder? Om detta handlar Östgötamarknaden, en programspäckad heldag där bland annat Ostlänken ska diskuteras. På agendan står också en föreläsning med arkitekturkritikern Mark Isitt som ska diskutera vilken klass regionens stadsplanering och arkitektur håller. På Linköping konsert och kongress.

Förtätningens effekter i Stockholm

3 okt SEMINARIUM. Höstens föreläsningsserie i Arkitekturens vänners regi heter Periferin i centrum och riktar in sig på Stockholms planering. Det första seminariet 3 oktober handlar om regionplanering, det andra i november om utvecklingen av Skärholmen och Hovsjö och det tredje i december fokuserar på barnens behov och hur dessa hanteras i dagens förtätningsprocess. På Arkdes i Stockholm.

Dryftar stadens målkonflikter

4 okt KONFERENS. På Mistra urban futures Göteborgskonferens är den röda tråden målkonflikter. Under dagen blir det olika sessioner på teman som bostäder, migration, kultur och transport. Forskare, kommunalråd och arkitekter finns bland talarna. På Lindholmen konferenscenter i Göteborg.

Mer att läsa