Gå till innehållet

Guiden: Slussens rörelser dokumenterade

Under ett år har konstnären Mikael Lundberg filmat en av Stockholms mest kända platser, Slussen, dygnet runt. Resultatet är en utställning om minne, sociala situationer och människors mönster i en föränderlig tid. Det och mer i veckans kulturtips från Arkitekten.

Minnesvärd videokonst

Till 10 december UTSTÄLLNING. Under ett års tid har konstnären Mikael Lundberg dokumenterat Slussen i Stockholm med hjälp av en videokamera placerad uppe i Katarinahissen. Med hjälp av specialskriven mjukvara har sedan alla rörelser av objekt upp till mänsklig storlek extraherats och sparats som tidslinjer. Nu visas de i utställningen Spår av ett pågående minne, med fotografier, projektioner och skulptur, på Liljevalchs konsthall i Stockholm.

 

Gabriella Gustafson och Mattias Ståhlbom på Taf.

Prisbelönta Taf ställer ut

Till 21 januari UTSTÄLLNING. Arkitekterna och formgivarna Gabriella Gustafson och Mattias Ståhlbom, som tillsammans driver arkitektkontoret Taf, har fått många priser i år. Både Bruno Mathsson-priset, Årets designer från Svensk Form och Årets möbel från tidningen Sköna hem. Nu visas duons alster på Form/Design center i Malmö.

 

Londonbaserade Minimaforms är ett av arkitektkontoren som ställer ut på New Orleans arkitekturbiennal.

Ny biennal i New Orleans

Till 1 april BIENNAL. På nystartade Biennale d’Architecture d’Orléans kretsar tematiken kring minnet – konstruerade minnen, kollektiva minnen och framtida minnen; alltså de som dagens arkitektur kommer att ge upphov till. I biennalens sex utställningar deltar över 70 arkitekter och konstnärer. På Frac centre i New Orleans.

Mer att läsa