Kultur

Guiden: Analytiker förklarar materialens inverkan

14 september 2018

På årets upplaga av Materialdagen i Stockholm är det fokus på vilka mekanismer som driver våra känslomässiga upplevelser. Det och mer i veckans kalendarietips från Arkitekten.

Annons
Annons
Foto Kantar Sifo

Huvudföreläsningen på Materialdagen ges av fyra analytiker på Sifo som forskar om hur funktion och material får oss att agera och reagera.

Sinnlighet på materialmässa

3 okt MÄSSA. Tanken med Materialdagen är att samla arkitekter, designer och produktutvecklare för att ge inspiration inom det senaste när det gäller material och bearbetningsmetoder. Huvudtalare är forskare från Kantar Sifo som ska prata om hur vi upplever miljöer med alla sinnen. Dessutom föreläser ljusdesignern Oscar Nyström på temat magiskt ljus. På Stockholmsmässan.

Forskning om smarta städer

27 sept SEMINARIUM. Utvecklingen av ny teknologi påverkar stadsbyggandet, men vad är egentligen smart urban utveckling? KTH och Arkdes bjuder in till Inside smart cities, ett kortseminarium med flera namnkunniga forskare, bland annat Federico Cugurullo som ska prata om Hong Kongs urbanisering. På Arkdes.

Brett om bygget av vårt samhälle

1 -2 okt KONFERENS. Årets upplaga av Samhällsbyggnadsdagarna innehåller som vanligt en mängd programspår, från digital utveckling till planjuridik. Flera arkitekter föreläser, bland annat Okidokis kontorschef Pernilla Johansson och Cajsa Winge från byggsektorns metoo-upprop. På Waterfront i Stockholm.

Annons
Annons

Rebecka Gordan

Relaterade artiklar:

Gå till nästa artikel