Gå till innehållet

Guiden: Nya verk av Jonas Bohlin och designfestival i Reykjavik

En utställning med inredningsarkitekten Jonas Bohlins verk på Vandalorum, Konstakademiens ledamöter visar egna alster och dags igen för designfestival på Island. Arkitekten tipsar om arkitekturrelaterade evenemang de kommande veckorna.

Bohlin i Vandalorums nya lada

21 jan till 28 maj UTSTÄLLNING. I Vandalorums nya Formladan, del av konsthallens utbyggnad ritad av Magnus Silfverhielm, visas utställningen Jonas Bohlin: 9 episoder, med ett flertal nya verk. Den åtföljs av en katalog med en nyskriven text av dramatikern och poeten Lars Norén. På Vandalorum i Värnamo.

Tham och Videgårds konstverk

Till 26 feb UTSTÄLLNING. Ledamöterna i Konstakademien visar egna verk i Perceptioner, en så kallad receptionsutställning där verken skänks till Akademien som ett tecken på att ledamoten accepterat sin plats. Ledamöter sedan 2016 är bland andra arkitekterna Bolle Tham och Martin Videgård. På Konstakademien i Stockholm.

Design över hela Reykjavik

Från 23 till 26 mars FESTIVAL. På den årliga designmässan Design March Iceland visas arkitektur, möbler, design, mode med mera i utställningar och workshops över hela staden. Festivalen börjar med Design talks i konserthallen Harpa med bland andra londonbaserade designern Alexander Taylor. I Reykjavik.

Mer att läsa