Gå till innehållet

Guiden: Norell Rodhe ställer ut på Yale

Svenska Norell Rodhe är ett av 14 kontor vars byggnadsförslag nu visas i en utställning på amerikanska arkitektskolan Yale. Syftet: att fånga dagens tidsanda. Här är veckans kalendertips från Arkitekten.

Tar tempen på arkitekturen

Till 15 november UTSTÄLLNING. Hur beskrivs dagens arkitektoniska tidsanda på bästa sätt? Curatorn Natan Hume har gjort ett försök i Adjacencies där han samlat 14 byggnadsförslag från lika många amerikanska och europeiska arkitektkontor, varav ett är svenska Norell Rodhe med Skellefteå kulturhus. På Yale School of architecture i New Haven.

Utställningen Space Popular: Värde i det virtuella visas på Arkdes.

I Space Populars färgstarka värld

Till 18 november UTSTÄLLNING. Fullskaliga fragment av Stockholm som muterar, upplöses, förvrängs och kopieras i framtidsscenarier. I den London-baserade arkitektduon Space Populars färgmättade värld ersätts arkitekturens traditionella roll med upplevelsebaserad design. Space popular: Värde i det virituella visas på Arkdes i Stockholm.

Rekordmånga talare på WAF

28-30 november FESTIVAL. Dags igen för World architecture festival, som för tredje året i rad går av stapeln i Europa. Några av årets namnkunniga föreläsare är David Adjaye, Jeanne Gang, Rem Koolhaas och Li Xiaodong. Dessutom blir det presentationer av över 500 arkitekter, vilket är rekord. På Rai i Amsterdam.

Mer att läsa