Kultur

Guiden: Norell Rodhe ställer ut på Yale

12 oktober 2018 - Av Rebecka Gordan

Svenska Norell Rodhe är ett av 14 kontor vars byggnadsförslag nu visas i en utställning på amerikanska arkitektskolan Yale. Syftet: att fånga dagens tidsanda. Här är veckans kalendertips från Arkitekten.

Annons
Annons

I utställningen Adjacencies på Yale visar Norell Rodhe en modell av Skellefteå kulturhus.

Foto Norell/Rodhe

Tar tempen på arkitekturen

Till 15 november UTSTÄLLNING. Hur beskrivs dagens arkitektoniska tidsanda på bästa sätt? Curatorn Natan Hume har gjort ett försök i Adjacencies där han samlat 14 byggnadsförslag från lika många amerikanska och europeiska arkitektkontor, varav ett är svenska Norell Rodhe med Skellefteå kulturhus. På Yale School of architecture i New Haven.

Utställningen Space Popular: Värde i det virtuella visas på Arkdes. Foto: Jeanette Hägglund

I Space Populars färgstarka värld

Till 18 november UTSTÄLLNING. Fullskaliga fragment av Stockholm som muterar, upplöses, förvrängs och kopieras i framtidsscenarier. I den London-baserade arkitektduon Space Populars färgmättade värld ersätts arkitekturens traditionella roll med upplevelsebaserad design. Space popular: Värde i det virituella visas på Arkdes i Stockholm.

Rekordmånga talare på WAF

28-30 november FESTIVAL. Dags igen för World architecture festival, som för tredje året i rad går av stapeln i Europa. Några av årets namnkunniga föreläsare är David Adjaye, Jeanne Gang, Rem Koolhaas och Li Xiaodong. Dessutom blir det presentationer av över 500 arkitekter, vilket är rekord. På Rai i Amsterdam.

Relaterade artiklar: