Gå till innehållet

Guiden: Nordiska arkitekturen synas på ny stor mässa

Snart premiär för Nordic architecture fair där en mängd nordiska projekt bedöms av en internationell jury. I veckans Guiden tipsar vi också om en konferens om relationen mellan landsbygd och stad samt Sveriges Arkitekters egen gala.

Ny mässa ska samla norden

Från 7 nov till 8 nov MÄSSA. Snart premiär för den nya nordiska arkitektplattformen Nordic architecture fair. Fyrtiofyra programpunkter och pris till bästa nordiska projekt står på agendan. Sammanlagt har 134 kontor har skickat in varsitt bidrag till Nordic architecture fair award, projekt realiserade 2015 till 2017. Innan priset delas ut kommer juryns dela med sig av sitt resonemang inför publiken. På talarlistan finns många namnkunniga arkitekter, bland andra Sou Fujimoto, Helle Juul, Gro Bonesmo och Oana Bogdan – som också sitter i juryn tillsammans med Julien De Smedt och Charles Renfro. På Svenska mässan i Göteborg.

Export fråga på nordiskt möte

29-30 november KONFERENS. Nordregio är ett forskningscentrum för regional utveckling i de nordiska länderna. Årets konferens går under rubriken Nordic cities – connecting the urban and the rural med fokus på länkarna mellan stad och landsbygd. Samtal om nordiskt exportsamarbete utlovas också. På Vuklan i Oslo.

Spänningsfylld prisutdelning

28 november GALA. På dagsupplagan av Sveriges Arkitekters Arkitekturgalan diskuteras aktuella branschfrågor varvat med föreläsningar av namnkunniga arkitekter som Elizabeth Diller, Adam Caruso och Sadie Morgan. På kvällen blir det mingel, middag och utdelning av årets nio arkitekturpriser. På Cirkus i Stockholm.

Mer att läsa